DOĞANIN MÜCİZELERİ

Doğanın Mucizeleri, Naturents’in Sağlık Kaynakları: Lavanta ve Papatya

Doğanın Mucizeleri, Naturents’in Sağlık Kaynakları: Lavanta ve Papatya
Naturents ürünleri, cilt ve saç sağlığınız için geliştirilmiş özel formülleri sayesinde diğer kozmetik ürünlerinden ayrışmaktadır. Paraben, SLES, SLS, parafin ve parfüm içermeyen bu özel formüllerde doğadan aldığımız ilhamla cilt ve saçlarınızı yine doğal içeriklerle iyileştiriyor, sağlığınızı kalıcı çözümlerle koruyoruz.

Naturents dünyasının rahatlatıcı etkisiyle hem bedeninizi hem de ruhunuzu yenileyen masaj kreminin özel formülünde doğanın bin yıllardır sunduğu iki mucize bitkisi, lavanta ve papatya da yer alıyor. Lavanta ve papatyanın Naturents Masaj Kremi’nin özel formülüne katkılarını sizin için derledik.

Mor Mucize Lavanta

Naturents Sağlık Kaynakları Lavanta

Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan topraklarında yetişen lavanta bitkisinin geçmişi 2500 yıl önceye kadar gitmektedir. Nane familyasından çiçekli bir bitki olan lavanta; kokusu, tıbbi etkileri ve güzelliğiyle asırlar boyunca insan sağlığına hizmet etmiştir. Romalılar, banyo sularını hazırlarken bu muhteşem kokulu bitkiyi kullanırlarmış, dolayısıyla lavanta kelimesinin, Latincedeki “lavare”, yani yıkanmak kelimesinden türetildiği düşünülmektedir.

Günümüzde Avrupa’dan Avustralya’ya, Kuzey ve Güney Amerika’dan Asya’ya dünyanın her bir yerinde yetiştirilen lavanta bitkisi; sahip olduğu mucizevi etkileri sebebiyle tıp, kozmetik, gastronomi gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Lavantanın çeşitli sebeplerle vücutta hissedilen kasılma ve sıkışmalar için doğal bir tedavi yöntemi sunması, adet döneminde rahatlatıcı bir etkiye sahip olması, kan dolaşımını ve nabzı dengelemesi, mantar oluşumunu engellemesi ve cilt lekelerinin giderilmesi gibi özellikleri Naturents Ar-Ge ekibinin, Naturents Masaj Kremi’nde lavanta özlerini tercih etmesinin en büyük etkenleri.

Etkisini Fallarla Değil, Bilimle Gösteren Papatya

İlkel çağlardan beri insanların çeşitli sağlık sorunlarını gidermek için kullanmayı tercih ettikleri bir diğer bitki de zarafeti ve sadeliğiyle bile pozitif etkisi olan papatyadır.

Naturents Sağlık Kaynakları Papatya

Geleneksel olarak papatya yüzyıllardır iltihap önleyici, antioksidan ve iyileştirici bir ilaç olarak kullanılmıştır. Şifacıların yara, ülser, egzama, gut, cilt tahrişleri, morluklar, yanıklar, kuru ve çatlak bölgeler, nevralji, romatizmal ağrılar, siyatik, hemoroid ve mastit gibi birçok sorun ve hastalığın tedavisinde ilk tercihleri olmuştur. Ayrıca sinirlerin yatıştırılması, endişenin giderilmesi, histeri tedavisi ve uyku düzeninin sağlanması için kullanıldığı gibi sindirim sistemini rahatlatan özellikleriyle de modern tıbbın da ilgisini çekmiştir.

Yapılan deney ve araştırmalar papatyanın yaralanmalar üzerindeki iyileştirici gücünü doğrularken iyileşmenin kalıcı etkilerini de ortaya koymuş, 26 ülkenin farmakopesinde ilaç olarak kabul edilmesini sağlamıştır.

Papatyanın tüm bu yenileyici ve rahatlatıcı özellikleri; Naturents Ar-Ge ekibinin, Naturents Masaj Kremi’nde papatya özlerini tercih etmelerinde önemli rol oynamıştır.

Naturents Ar-Ge ekibi, klinik araştırmalarda lavanta ve papatyayı bir arada kullanarak çok daha etkin ve kalıcı bir özel formüle sahip masaj kremini geliştirmiştir.