DOĞANIN MÜCİZELERİ

Doğanın Mucizeleri, Naturents’in Sağlık Kaynakları: Limon Otu ve Çay Ağacı

Naturents ürünleri, cilt ve saç sağlığınız için geliştirilmiş özel formülleri sayesinde diğer kozmetik ürünlerinden ayrışmaktadır. Paraben, SLES, SLS ve parafin içermeyen bu özel formüllerde doğadan aldığımız ilhamla cilt ve saçlarınızı yine doğal içeriklerle iyileştiriyor, sağlığınızı kalıcı çözümlerle koruyoruz.

Naturents dünyasının kepek önleme konusunda kalıcı çözüm sunan şampuanının özel formülünde doğanın binlerce yıldır bizlere sunduğu iki mucize bitkisi, limon otu ve çay ağacı da yer alıyor. Limon otu ve çay ağacının Naturents özel formülüne katkılarını sizin için derledik.

Bir Ottan Çok Daha Fazlası Limon Otu

Naturents Sağlık Kaynakları Limon Otu

Afrika, Asya, Avustralya ve Okyanusya bölgelerinde yetişen limon otu, bu bölgelerde geleneksel olarak tıp, kozmetik ve gastronomi alanlarında yoğun olarak kullanılmaktadır. Sindirim sorunlarının giderilmesinde, kan dolaşımının hızlandırılmasında, bağışıklığın kuvvetlendirilmesinde, enfeksiyonla mücadelede ve adet dönemlerinin düzenlenmesinde sıkça kullanılan bu ot, bazı kültürlerde “ateş otu” olarak adlandırılmaktadır.

Oluşturduğu detoks etkisiyle cilt için de önemli bir yenileyici olan limon otu, zararlı bakterilerin ve enfeksiyonun oluşumunu da önler.

Hücre yenileyici özelliğinin saç derisindeki etkileri sebebiyle kepekle mücadelede güçlü bir rolü olan limon otu, Naturents Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen kepek önleyici şampuan formülünde tercih edilmiştir.

 

 

Şifa Küpü Çay Ağacı

Naturents Sağlık Kaynakları Çay Ağacı

Avustralya’daki Queensland ve New South Wales bölgelerindeki Aborjinlerin Melaleuca alternifolia ağacından elde ettikleri bir çayı içtiklerini gören Britanyalı kâşif Kaptan James Cook, bu şifa kaynağı çaya aromasını veren ağaca “çay ağacı” adını vermiştir. Bu bitkinin adı “çay ağacı” olmasına rağmen siyah çay ile isim benzerliği dışında hiçbir bağlantısı yoktur.

Kozmetik, tıp ve gastronomide sıklıkla kullanılan çay ağacı; özellikle solunum yollarının tedavisinde, cilt sorunlarının giderilmesinde ve kepek ile mücadelede önemli role sahiptir. Antibakteriyel özelliğiyle doğal bir deodorant ve hatta ağız yıkama suyu olarak da kullanılır.

Naturents Ar-Ge ekibi tarafından yapılan klinik deneylerde çay ağacı özlerinin kepek giderici özelliğiyle limon otu özlerinin saç derisinde oluşturduğu yenilenmenin, kepek sorununu kısa sürede ortadan kaldırdığı ve düzenli kullanımla saç derisinin kendisini sağlıklı ve kepekten arınmış bir şekilde yenilediği görülmüştür.