DOĞANIN MÜCİZELERİ

Doğanın Mucizeleri, Naturents’in Sağlık Kaynakları: Baobab ve Aloe Vera

Naturents ürünleri, cilt ve saç sağlığınız için geliştirilmiş özel formülleri sayesinde diğer kozmetik ürünlerinden ayrışmaktadır. Paraben, SLES, SLS ve parafin içermeyen bu özel formüllerde doğadan aldığımız ilhamla cilt ve saçlarınızı yine doğal içeriklerle iyileştiriyor, sağlığınızı kalıcı çözümlerle koruyoruz.

Naturents dünyasının saçlarınıza derinlemesine nem kazandıran saç balsamının özel formülünde doğanın iki mucize bitkisi, baobab ve Aloe vera bulunuyor. Bu iki mucizevi bitkinin Naturents özel formülüne katkılarını sizin için derledik.

Yaşam Ağacı Baobab

Naturents Sağlık Kaynakları Baobab Ağacı

Yetiştiği Afrika topraklarında Tanrıların Hediyesi olarak tanımlanan baobab ağacı, 500’den fazla şekilde tedavi edici özelliğe sahiptir. 200 milyon yıl önce kıtaların ayrıldığı zamanlardan beri dünyamızda yer alan bu uzun ömürlü (binlerce yıl kadar) ağaç, özellikle C vitamini zengini olması sebebiyle saçlar için yeniden yapılandırıcı bir şifa niteliğinedir.

Ayrıca Omega 3, 6 ve 9 özlerini barındıran baobab, saça nem kazandırır; içerdiği linoleic asit sayesinde de kazandırdığı nemi uzun süre korur.

Hangi sebeple olursa olsun kurumuş ve yıpranmış saçlar için en doğal tedavi yöntemi olan baobab özleri, saçları derinlemesine nemlendirip güçlendirirken kaşıntılı, döküntülü saç derisini de iyileştirir.

Saç nemlendiren diğer bitki özlerinin aksine baobab saçlarda ağırlaşmaya ve yağlanmaya neden olmaz.

Naturents Ar-Ge ekibinin, Naturents Baobab+Aloe Vera Saç Balsamı’nı en etkili hale getirmek kullandıkları Adansonia Digitata Oil, baobab ağacından elde edilmektedir.

Yeşil Mucize Aloe Vera

Aloe vera bitkisi eski çağlardan beri sağlık, güzellik, cilt bakımı ve tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Arapçada “parlak acı madde” anlamına gelen “alloeh” kelimesiyle Latincede “gerçek” anlamına gelen “vera” kelimesinin birleşmesiyle adını almıştır. 2000 yıl kadar önce Yunan bilim insanları Aloe verayı “kâinatın her derde deva bitkisi” ilan etmişlerdir. Mısırlılar ise Aloe veraya “ölümsüzlük bitkisi” derler. Yunan, Mısır, Meksika, Japonya ve Çin gibi tarihi çok eskiye uzanan kültürlerde bu bitkinin kullanımına sıkça rastlanmaktadır.

Naturents Sağlık Kaynakları Aloe Vera

Aloe vera 75 potansiyel aktif bileşen içerir: vitaminler, enzimler, mineraller, şekerler, lignin, saponinler, salisilik asitler ve amino asitler.

İçerdiği güçlü nemlendirici ve anti-aging özellikleri sayesinde saçları nemlendiren ve çeşitli iç ve dış etkenler sebebiyle zarar görmüş saç derisini güçlendiren Aloe vera, özellikle saç derisindeki epidermal hücre döküntülerini birleştirici gücüyle ortadan kaldırıp yine içerdiği çinko sayesinde sertleşmiş saç derisini yumuşatıyor.

Aloe veranın mucizevi etkilerini maksimuma taşımak isteyen Naturents Ar-Ge ekibi, klinik araştırmalarda bu bitkiyi ve baobab özlerini bir arada kullanarak çok daha etkin ve kalıcı bir özel formüle sahip saç balsamını geliştirdi.