SAĞLIK

Güzelliğin Formülü Doğada Saklı, Kimyasalda Değil!

Güzelliğin Formülü Doğada Saklı, Kimyasalda Değil!
Tarihin başlangıcından beri insanlar doğanın sunduğu sınırsız zenginliği kullanarak sağlığın, güzelliğin ve hatta ölümsüzlüğün sırlarını açığa çıkartmaya çalışmışlardır. Ölümsüzlüğün sırlarını henüz ortaya çıkaramamış olsak da doğanın sunduğu nimetler sağlık ve kozmetiğin özünü oluşturmaya devam ediyor.

Eski çağlardan farklı olarak toplumların artık metropollerde hızlı bir tüketime geçmiş olması ve kozmetik ürünlerine duyduğu günlük ihtiyaç, gelişen teknolojilerle seri üretimin yapılmasına ve ürünlerin raf ömürlerini uzatmak adına çeşitli kimyasalların kullanılmasına neden olmuştur.

Ancak yine yapılan araştırmalar koruyucu adı altında kullanılan kimyasalların insan bedenine kısa ve uzun vadelerde verdiği zararları; bazı kimyasal maddelerin sağlık ve kozmetik ürünlerinde kullanılmasının yasaklanmasına neden olacak kadar ortaya koymaktadır.

Çıkış noktası sağlık ve güzelliği doğal bir şekilde sağlamak olan Naturentsparaben, parafin, SLS ve SLES içermeden oluşturulan özel formülleriyle saç ve cilt sorunlarında etkili ve kalıcı çözümler sunmayı önceliklendiriyor. “Önce sağlık!” mottosuyla yola çıkan Naturents Ar-Ge ekibi, güzelliğin de aslında sağlığın bir sonucu olduğunun altını çiziyor.

Güzelliğin formülü doğada saklı

 

Naturents Ar-Ge ekibinin doğadan ilham alarak gerçekleştirdikleri klinik çalışmalarda geliştirdikleri özel formüllerde; paraben, parafin, SLES ve SLS kimyasalları kullanılmamaktadır. Peki, adlarını çoğu zaman duyduğunuz bu maddeler nedir, zararları nelerdir? Sizin için derledik.

Paraben nedir?

Parabenler; kozmetik, ilaç ve yiyecek gibi birçok üründe koruyucu olarak kullanılan sentetik kimyasallardır. Ürünlerin raf ömrünü uzatırken ürünlerde zararlı bakteri ve küf üremesini önler. Diğer bir deyişle ürünü korur.

Greyfurt, havuç ve yaban mersini gibi bazı meyvelerde doğal olarak bulunmasına rağmen seri üretimde doğal parabenin kullanılması neredeyse imkânsıza yakındır. Doğanın sunduğuna en yakın şekilde geliştirilen ve sıkça kullanılan parabenler; metilparaben, etilparaben, propilparaben, bütilparaben, isopropilparaben and isobutilparabendir.

Bilim insanları parabenin endoktrin-bozucu etkilerine dikkat çekerken, bu kimyasalın hormon taklit eden özelliğiyle insan bedenine zararlarını ortaya koyma çalışmalarını sürdürmektedirler. Yapılan klinik araştırmalarda kanserli meme hücrelerinde bulunan parabenin östrojen gibi hareket ettiği gözlenmiştir.

Parafin nedir?

Nemlendirici ve temizleyici etkisi sebebiyle cilt ve saç bakım ürünlerinde sıkça kullanılan ve petrolatum olarak da bilinen sıvı parafin, petrolden üretilir. Yan etkileri ve daha sağlıklı materyallerin ulaşılabilir olması sebebiyle rutin kullanımı önerilmez.

Sıvı hidrokarbonların bir araya gelmesiyle oluşan sıvı parafin rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ancak çeşitli vitamin ve enzimlerle etkileşime geçmesi, uzmanlar tarafından sürekli kullanımına dair önemli bulgular ortaya çıkarılmasına sebep olmuştur

Özellikle hassas cilt tiplerine sahip kozmetik ve sağlık ürünleri kullanıcılarında iritasyonlara ve akneye neden olan bir yapısı vardır.

SLS ve SLES nedir?

Sodium Loril Sülfat (SLS) ve Sodyum Loril Eter Sülfat (SLES), birçok kozmetik ürününde anyonik deterjan ve yüzey aktif madde olarak kullanılır. Palmiye yağından elde edilen bu iki kimyasal özellikle sabun ve şampuanların daha fazla köpürmesine neden olur.

Ancak hayvan ve insanlar üzerinde yapılan deneyler SLS ve SLES’in göz ve ciltte çeşitli iritasyonlara neden olduğunu ortaya koymuştur. Uzun süreli kullanımda akciğerlerde de iritasyona sebep olduğu gözlenen SLS ve SLES’in 1,4-dioxane ile kontamine olması durumunda kansorejen etkileri de bulunmaktadır.

Tropik yağmur ormanlarının palmiye yağı elde etmek için tahrip edilmesi, bu iki kimyasal için farklı bir hassasiyet oluşmasında da rol oynamaktadır. Aynı şekilde uzun vadeli etkilerinin görülmesi açısından hayvanlar üzerinde yapılan deneyler de hayvan ve doğaseverlerin tepkisini çekmekte, bu iki maddenin yer aldığı ürünler bilinçli tüketiciler tarafından tercih edilmemektedir.

Naturents Güzelliğin Formülü