SAĞLIK

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saç dökülmesi aslında her birimizin yaşadığı, normal bir durumdur. Tabii ki normal sınırlar içinde yaşanıyorsa. Normal sınır derken günde 50-100 saç telinden bahsediyoruz. Çeşitli faktörlerle artık saç derisinden beslenemeyen tellerin bu aralıkta dökülmesi hem yeni gelecek saçlar hem de varlığını sürdüren saçların sağlığı açısından çok önemlidir. Normal saç dökülmesine bir çeşit doğal seleksiyon da denilebilir.

Saç dökülmesi ne zaman bir soruna dönüşür?

Günlük hayatımızda yaptığımız ya da maruz kaldığımız küçük büyük tüm değişiklikler metabolizmamıza, sindirim ve dolaşım sistemlerimize, uyku düzenimize, cilt-saç-tırnak sağlığımıza doğrudan etki eder. Bir örnek verecek olursak, her gün yaptığınız sabah yürüyüşünüzü kuru ve soğuk bir havada yapmak zorunda kaldığınızda dudaklarınızın çatlaması muhtemeldir.

Cilt kuruması, dudak çatlaması, güneş yanığı, sindirim bozuklukları gibi kolay fark edilen değişimlerin aksine saç dökülme sorunu kendisini daha yavaş gösterir.

İç ve dış etkenler doğrudan saç dökülmesine sebep olabilir. İç etkenlerde genetik miras, ilerleyen yaş, stres, yorgunluk, hastalık, doğum sonrası gibi durumlar; dış etkenlerde ise kemoterapi, ilaç tedavisi, saçları sürekli toplamak, aynı tarafa yatmak, yoğun kimyasal ve ısıl işlemler uygulamak ve yanlış ürün kullanımı gibi durumları sayabiliriz.

Saç dökülmesi önlenebilir mi?

Yukarıda saydığımız sebeplerden bazıları maalesef kontrolümüzde olmasa da saçın temel yapısını oluşturan; kopma, aşınma, kırılma riskini minimuma indiren keratin proteini seviyesinin yükseltilmesiyle en aza indirilebilir, hatta bazı durumlarda kalıcı bir şekilde sorun çözülür.

Keşfedilişinin ardından 40 yıldır sağlık ve kozmetik sektörlerinde, özellikle saç ve tırnak bakım formüllerinde çığır açan keratinin saç ve saç köklerindeki etkisi bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Saç ve tırnakların ihtiyaç duyduğu keratin seviyesini doğru beslenerek dengede tutabiliriz. Et, balık ve tavuk ürünleri keratin oluşumu açısından iyi besinlerdir. Ancak çeşitli iç ve dış sebeplerle oluşan saç dökülme probleminde saçlara doğrudan etki eden ürünlerin kullanılması önerilir.

Naturents Ar-Ge ekiplerince yapılan detaylı araştırmalar sonucunda ortaya çıkan özel formüllü Naturents Saç Dökülme Karşıtı Şampuan, uygulama sonrasında saç telleri üzerinde tutunarak saçlardaki hasarlı bölgeleri onarır. Naturents Saç Dökülme Karşıtı Şampuan’da bulunan diğer bir doğal kaynak–argan yağı ise içerdiği yoğun E vitamini, Omega-6 ve linoleic asit miktarıyla saç ve saç derisine kaybettiği nem, güç, hacim ve parlaklığı yeniden kazandırır.

Yazımızın başında sözünü ettiğimiz doğal seleksiyon, başka etkenler yüzünden istenmeyen bir şekilde hızlanır ve normal sınırların ötesine geçerek bir sorun olmaya başladığında, keratin ve argan yağı içeren Naturents Saç Dökülme Karşıtı Şampuan ilk kullanımda bu etkileri en aza indirger, düzenli kullanımda ise kalıcı olarak ortadan kaldırır.